Kost og losji litt utenom det vanlige

07 oktober 2008 08:56

Reis for all del til Riga, det er en kjempeflott by med mange fine severdigheter. Masse god mat kan du finne der også. Kanskje maten i restauranten Hospitalis er god, det er den helt sikkert, men når man må spise sittende ved et operasjonsbord og spise med skapell og gaffel, så spiller det i alle fall ingen rolle for meg om maten er nydelig. Steril operasjonssal-atmosfære er ikke så hyggelig, liksom. Å kutte biffen med skalpell gir meg assosiasjoner til likkjellere, blod og svulster.

Eller kanskje det ikke nødvendigvis behøver å være så ille. Om man bestiller kremet sjømatsuppe, kommer servitriser kledd i sykepleieruniformer og mater det i deg med skje. Det høres jo ganske hyggelig ut, selv om det kanskje grenser til misbruk av billig arbeidskraft.

I Alta er det et hotell som har så uvanlig innredning at det blir hverdagslig. Til hotell å være. Med stressless, brystpanel, blomsterduk og nasjonalromantisk kunst på rommene, skiller det seg vel litt ut fra kjedelig A4-hotell. Kanskje et sted mellom mormors rom på eldrehjemmet og leiligheten til Otto Jespersens Birger-figur, hvis noen fremdeles husker ham.

Om du er litt mer techno enn danseband, for å si det sånn, har VG en fin liste over tekniske duppeditt-hoteller. For eksempel finnes det et hotell i Boston hvor du kan åpne døra til rommet ditt med øyeeplet. For real.

0 kommentarer:

Fresh Blogger Templates