Berlin er fin!

05 oktober 2008 03:37

Berlin, Tysklands hovedstad og største by, er et veldig spennende reisemål. Den variert arkitekturen (fra før krigen, fra DDR-tiden og moderne), de mange museene og den hyggelige atmosfæren er bare begynnelsen på hva som gjør Berlin så interessant. Her følger også en liten oversikt over noen av stedene man bør få med seg på en reise til Berlin.

Brandenburger Tor er mer enn bare en Grand Prix-låt. Det er også en av Berlins gamle byporter og et av Europas mest berømte landemerker. Herfra kan du rusle nedover avenyen Unter den Linden.

Det sovjetiske krigsminnesmerket i Treptower Park (Sowjetisches Ehrenmal) er litt av sted! Det domineres av en gigantisk statue av et sovjetisk soldat som holder et tysk barn han reddet fra å drukne mens han smadrer et hakekors med sitt sverd.


Checkpoint Charlie, under den kalde krigen stedet i Berlinmuren der man kunne krysse fra Vest-Berlin til Øst-Berlin, i dag en skikkelig turistfelle, men allikevel verdt å ta en titt på.


Reichstag, den tyske parlamentsbygningen, ser ganske gammel og slitt ut men har et moderne tøtsj med glasskuppelen fra 1999 på toppen. Denne kan man forøvrig gå opp i for en fin utsikt over byen.


Holocaust-minnesmerket ble oppført i 2004 og består av 2711 betongblokker av varierende størrelse. Å vandre rundt i blokkene gir deg en noe svimmel og forvirret følelse - det er kanskje meningen med det også.

Det ble kanskje vel mye Annen verdenskrig-relaterte attraksjoner, men det er mye annet å se og gjøre i Berlin også. Som for eksempel å rusle rundt i hyggelige bydeler som Kreuzberg, Friedrichshain og Prenzlauer Berg og se på folk og nyte god mat og drikke. God tur til Berlin!

0 kommentarer:

Fresh Blogger Templates