Dette er terrorisme

12 oktober 2008 04:28

Jeg er ute og reiser relativt ofte, og som oftest innebærer det å sette seg på et fly fra Gardermoen. Jeg har flyskrekk, og sitter og svetter som en gris når flyet tar av og når det lander. Heldigvis er reiselysten større enn flyskrekken, så jeg manner meg opp og setter meg på flyet uansett.

leste jeg nettopp at piloter som lander på Gardermoen ved en rekke anledninger er blitt blendet av noen som sitter på bakken og peker laserlys opp i cockpiten. Det er jo helt sinnsykt, og får meg ikke akkurat til å føle meg bedre neste gang jeg blir nødt til å lande der.

Hvorfor gjør noen dette? Hvorfor sitter noen i skauen 10 kilometer nord for flyplassen og skyter laserstråler i øynene til piloter? Er det tenåringer med seriøse fritidsproblemer eller er det hardbarka Al-Qaidafolk som prøver å kræsje flyene?

Det får vi kanskje aldri vite, fordi politiet prioriterte å sende helikopteret som lette etter gjerningsmennene på et annet oppdrag. Hva som var viktigere enn å finne ut hvem som satte livene til hundrevis av passasjerer i fare, vet vi ikke.

Jeg håper virkelig at OSL anmelder saken og at politiet tar den alvorlig. Man vet visstnok ikke om dette gjør landingen farlig, men så lenge det er bare et snev av usikkerhet om akkurat det så er dette veldig alvorlig. Er det ikke også hensikten som teller? For hvorfor i all verden gjør noen noe slikt? De gjør det for å distrahere pilotene og de setter dermed livene til alle ombord i fare. Det er terrorisme.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Er nå ikke terrorisme, er nok bare noen som har hatt fest.

Ikke noe galt i det, særlig når man ikke akkurat forventer at disse strålene er så sterke.

Anonym sa...

"kl. 23.35 lørdag kveld" fikk politet på romerike melding om det, og "rundt klokken 23.30 lørdag" ba politiet i vestfold om bistand fra helikopter til å finne en bevæpna kar. (http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2708043.ece)
Tingen er nok at vi bare har et sånt helikopter :-)

Anonym sa...

Ja det er helt sikkert AlQaida som gjør dette... Sist de gjore noe så krasjet de tre fly inn i tre av verdens viktigeste bygg... Tipper de bruker masse tid og energi på å krasje fly med 180 personer i på lille gardermoen.

Dust.

Varg sa...

Laser= "superide" til de få muslimske ekstremister som befinner seg i Norge.
Dette er rene gaveideen til rotløse og sosialt misfornøyde innvandrere av andre eller tredje generasjon fra Pakistan. Disse har sikkerhetspolitiet i flere EU land under oppsikt. UK og"Aussie" flyplasser er også plaget av disse hendelser, landene der består av lite homogen befolkning med minus av etniske vestlig. Norge er i startgropen til å miste snøringen totalt. Angrep og forsøk på "pøbelstreker" "terroranslag" eller hva du vil kalle det, MÅ prioriteres høgt av Organet for Nasjonal Sikkerhet I Norge. Og selvsagt av lokale politikere i kommunene rundt storflyplasser i Norge.

SS sa...

This is the stupidest post I've seen in a while. It's because of people like you that the word "terrorism" has no meaning anymore.

What is this crap? Probably kids, having managed to score a green laser from somewhere - probably online - and don't think about the consequences. Don't tell me you've never done anything without thinking about the consequences.

Anonym sa...

Tviler på at det er et seriøst forsøk på å styrte et fly. Tipper det er smågutter med profesjonelt utstyr beregnet for astronomer som de har kjøpt på nettet.

Men det viser og en eller flere personers totale ignoranse av advarsler mtp. at på ALLE lasere så står det "WARNING!" i samme stil som på sigarett-eskene, og under hva man ikke skal gjøre.

Som sagt, jeg tror ikke det er et seriøst forsøk på å styrte fly, men det er et kraftig tilfelle av skjær idiotskap..

Fresh Blogger Templates