Stå på ski i Slovakia

07 februar 2009 10:58

Tatrafjellene (Tatry) på grensen mellom Slovakia og Polen er et forholdsvis ukjent reisemål for nordmenn, men er like fullt verdt en tur. Selv var jeg der for et par år siden og hadde en herlig ferie i Jasná, det største av flere alpinanlegg i området.

Jasna har over 24 heiser på begge sider av Chopok, som er den høyeste toppen i området. Anlegget ligger på mellom 900 og 2024 meter over havet og er faktisk også Sentral-Europas største.

En ukes heiskort koster ca 140 euro, som jeg tør tippe er betydelig rimeligere enn noe sted i Skandinavia eller Alpene! Priser på mat, drikke og overnatting i Slovakia er også svært lave i sammenligning.

Mange som ferierer i Jasna bor på hotell i Liptovský Mikuláš, som er den største byen i området og ca 40 minutter unna bakkene med buss. Det finnes flere hoteller rett ved bakkene også, men det er rimeligere å bo i byen samtidig som det er mer å gjøre der etter at bakkene har stengt.

Det går direkte tog fra både Bratislava og Wien til Liptovsky Mikulas (ca 280 kilometer), så å fly dit og så ta toget er nok den enkleste reisemåten. Det går også busser, og veiene er greie å kjøre på for dem som foretrekker leiebil!

Andre interessante steder i området er grottene i Jasna-Demanovska som er det største grottesystemet i Slovakia. Rett i nærheten finner man også det skikkelig kule badelandet Tatralandia Aquapark! Det var ganske ålreit å dra dit etter et par dager i bakkene.

For å oppsummere: hvis du vil ha en litt annerledes, mye billigere, og veldig hyggelig skiferie, reis til Slovakia!

Noen bilder:

Prøv deg på ski og snowboard i Slovakia!

Kart over bakkene på nordsiden og sydsiden (lite bilde)

Sånn ser Slovakia ut

Nesten på toppen

Tatrafjellene minner litt om de norske fjellene

Verdens beste skisted? Kanskje, kanskje ikke... Synes Slovakia burde vært nevnt her.


0 kommentarer:

Fresh Blogger Templates